Η ΔΗΜΟΣΙΟ-ΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ

ΔΙΑ - ΣΤΑΣΗ

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΜΕ "ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΕΞΠΡΕΣ"

ΟΙ (Θ)ΕΣΜΟΙ ΔΗΛΩΣΑΝ: «Οι τράπεζες δεν κάνουν κοινωνική πολιτική. Αν δεν μπορούν αυτά τα νοικοκυριά να αντεπεξέλθουν, πτωχεύστε τα!Καμία παράταση λόγω κορωνοϊού! 

ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΥΠΑΚΟΥΣΕ... και βγάζει νόμο "πτώχευση express" 

ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ "ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ"....

Παρότι η πανδημία του κορονοϊού έχει αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα παγκοσμίως, οι ευρωπαίοι τεχνοκράτες και ειδικά ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, διαμηνύουν σε όλους τους τόνους πως δεν πρόκειται να δεχτούν αλλαγές στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Βασικό επιχείρημά τους είναι ότι σε περίπτωση παράτασης «θα υπονομευτεί η ήδη χαλαρή κουλτούρα πληρωμών, θα επιβραβευθούν πάλι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές». Εγκάλεσαν μάλιστα τις ελληνικές αρχές ότι πάνε να φορτώσουν στις τράπεζες και την κρίση του κορονοϊού, μετά την κρίση χρέους που οδήγησε σε ανακεφαλαιοποιήσεις! (σ.σ. είναι κλέφτες και θρασύτατοι!) 
Έτσι λοιπόν η κυβέρνηση ως τσιράκι των τραπεζιτών υπάκουσε: Στην τελική ευθεία μπαίνει η κατάρτιση από το υπουργείο Οικονομικών του νέου πτωχευτικού νόμου που θα επιτρέπει την πτώχευση εξπρές τόσο των επιχειρήσεων όσο και των νοικοκυριών. Από την 1η Μαΐου και χωρίς παράταση.
 Η τετράμηνη παράταση που έδωσαν οι Θεσμοί στον νόμο 4605/2019 λήγει στις 30 Απριλίου. Οι διαδικασίες για το νέο πτωχευτικό δίκαιο προβλέπουν την ενοποίηση όλων των επιμέρους διατάξεων που ρυθμίζουν το ιδιωτικό χρέος σε ένα νόμο, ενσωματώνοντας υπ΄ αυτή τη έννοια και τον νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, η οποία θα καταστεί, μέσω της διαδικασίας της πτώχευσης φυσικών προσώπων, αντικείμενο κρατικής μέριμνας.
Ωστόσο, η ερμηνεία αυτή δεν συνεπάγεται ότι νέο πτωχευτικό δίκαιο και παράταση στην προστασία της πρώτης κατοικίας έχουν και ταυτόσημα χρονικά όρια. Δηλαδή, τυχόν παράταση στον νόμο 4605/2019 δεν ταυτίζεται χρονικά με την ψήφιση του νέου πτωχευτικού, ένα μήνα μετά τη λήξη της πανδημικής κρίσης.
Βασικό χαρακτηριστικό του νέου πτωχευτικού νόμου είναι η απουσία της έννοιας της προστασίας της κύριας κατοικίας των φυσικών προσώπων, όπως τη γνωρίζαμε πρόσφατα μέσω του νόμου Κατσέλη ή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Ως αντίβαρο στην έλλειψη προστασίας της πρώτης κατοικίας εισάγεται η δυνατότητα απαλλαγής του οφειλέτη με γρήγορες διαδικασίες από το υπόλοιπο των χρεών του, αφού προηγουμένως εκποιηθεί η περιουσία του.
Η πτώχευση θα κηρύσσεται έπειτα από αίτηση ενός η περισσότερων πιστωτών με έννομο συμφέρον, ή ακόμα και κατόπιν αίτησης του εισαγγελέα, εφόσον κάτι τέτοιο δικαιολογείται από λόγους δημοσίου συμφέροντος. Η απαλλαγή από τα χρέη θα επέρχεται δύο χρόνια μετά την υποβολή της αίτησης για πτώχευση, η οποία θα αποφασίζεται από το δικαστήριο και εφόσον δεν αμφισβητηθεί δικαστικώς από κάποιον πιστωτή.
 Το νέο πτωχευτικό επιδιώκει να βάλει τέλος και στις χρονοβόρες διαδικασίες πτώχευσης τόσο για τα φυσικά μέσω του νόμου Κατσέλη όσο και για τα νομικά πρόσωπα, θέτοντας χρονικό όριο τα πέντε έτη, με την παρέλευση των οποίων η περιουσία του οφειλέτη που δεν εκποιήθηκε επιστρέφει σε αυτόν.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΟΛΩΝ ΣΟΥ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΩΡΑ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ