Η ΔΗΜΟΣΙΟ-ΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ

ΔΙΑ - ΣΤΑΣΗ

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

ΠΟΣΟ ΤΥΧΑΙΑ? Ο κ. Τσιόδρας πολεμούσε από τό 2009 τους ιούς, από τη θέση του συμβούλου του “αμαρτωλού” ΚΕΕΛΠΝΟ


Και αν την πανδημία του 2009 την θυμούνται ελάχιστοι, το σκάνδαλο της παραγγελίας 24 εκ. (!) παρτίδων εμβολίων δεν την ξέχασε κανένας.


το υπουργείο Υγείας προχώρησε στην παραγγελία συνολικά 24 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων για μια χώρα με πληθυσμό που δεν ξεπερνά τα 10 εκατ. συνολικά. 

2009 – 2020 : Back to the future και


Μια εικόνα, χίλιες λέξεις λέει ο σοφός λαός, αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει το, μια εικόνα 24 εκατομμύρια εμβόλια, σε μια χώρα 10 εκ. κατοίκων.
Κι αν πιστεύεται ότι η φωτογραφία είναι από κάποια ενημέρωση των τελευταίων ημερών και αναρωτιέστε που είναι ο κ. Χαρδαλιάς αλλά και τι δουλειά έχει εκεί ο Δ. Αβραμόπουλος, απατάστε.
Η φωτογραφία είναι από το μακρινό 2009, όταν ζούσαμε την προηγούμενη πανδημία, την γνωστή ως “η Πανδημία των ΜΜΕ” γνωστή επίσης ως γρίπη H1N1.
Πάμπολλες οι ομοιότητες, ελάχιστες οι διαφορές του τότε με το τώρα. Κατ’ αρχάς τα πρόσωπα της πανδημίας πέρα από τον τότε υπουργό υγείας Δ. Αβραμόπουλο, είναι τα ίδια. Ο κ. Τσιόδρας πολεμούσε από τότε τους ιούς, από τη θέση του συμβούλου του “αμαρτωλού” ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ ο κ. Κοταζαμάνης κατείχε τότε την θέση του διευθυντή του ΕΟΦ.
Ολα άρχισαν το 2009, όταν έκανε την εμφάνισή του στην Ελλάδα ο ιός Η1Ν1. Για μήνες ολόκληρους η ελληνική κοινωνία βομβαρδίστηκε από τα ΜΜΕ για το πόσο θανατηφόρος και επικίνδυνος ήταν ο νέος ιός. Ενας κατασκευασμένος πανικός, όπως είχε αποκαλύψει τότε το τηλεοπτικό «Κουτί της Πανδώρας». Ο επιστημονικός κόσμος είχε χωριστεί στα δύο. Από τη μια πλευρά υπήρχαν οι γιατροί που μιλούσαν για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα και από την άλλη εκείνοι που μιλούσαν ξεκάθαρα για παιχνίδι των φαρμακευτικών ώστε να πουλήσουν ένα πειραματικό εμβόλιο.
Την ανούσια τρομοκρατία του κόσμου από τα ΜΜΕ αλλά και από το ΚΕΕΛΠΝΟ παραδέχτηκε το ίδιο σε ανακοίνωση που εξέδωσε «Σύμφωνα με την τελευταία (για την πανδημία) επιδημιολογική έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ στις 26 Μαΐου 2010, κατά την περίοδο 2009-2010 κατεγράφησαν στην Ελλάδα 18.230 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα (διάμεση ηλικία 21 έτη). Οι αριθμοί αυτοί σημαντικά υποεκτιμούν την πραγματική συχνότητα της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) στην Ελλάδα, αφού οι εκδηλώσεις της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) ήταν ήπιες στη μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων και δεν έγινε ποτέ εργαστηριακή επιβεβαίωση».
Βέβαια όλα αυτά είχαν το σκοπό τους, που δεν ήταν άλλος από την αγορά μιας παρτίδας εμβολίων που έμεινε στην ιστορία. Και αν την πανδημία του 2009 την θυμούνται ελάχιστοι, το σκάνδαλο της παραγγελίας 24 εκ. (!) παρτίδων εμβολίων δεν την ξέχασε κανένας.
Η προμήθεια των εμβολίων αφορούσε δύο παρτίδες. Η πρώτη παραγγελία έγινε τον Ιούλιο του 2009 και αφορούσε συνολικά 8,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων και αντιικών φαρμάκων, συνολικού κόστους 90,8 εκατ. ευρώ.
Η δεύτερη παραγγελία εμβολίων και αντιικών φαρμάκων έγινε μερικές εβδομάδες μετά και ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Το υπουργείο Υγείας παρήγγειλε 16 εκατ. δόσεις εμβολίων και αντιικών φαρμάκων, κόστους 144,435 εκατ. ευρώ. Με λίγα λόγια, το υπουργείο Υγείας προχώρησε στην παραγγελία συνολικά 24 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων για μια χώρα με πληθυσμό που δεν ξεπερνά τα 10 εκατ. συνολικά. Την ίδια ώρα που, σύμφωνα με όσα είχε αποκαλύψει «Το κουτί της Πανδώρας», το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας (η οποία έχει πληθυσμό 60 εκατ.) είχε προμηθευτεί 24 εκατ. εμβόλια, η Γερμανία των 82 εκατ. κατοίκων πήρε 50 εκατ. εμβόλια.
Και όπως ήταν απόλυτα λογικό, 11 χρόνια μετά, η κυβέρνηση εμπιστεύτηκε τους ίδιους ανθρώπους για να αντιμετωπίσουν μια παρόμοια κατάσταση.
Και κάπως έτσι, φτάνοντας στο τέλος κάθε πανδημίας, ζούμε εμείς καλά και οι φαρμακευτικές με τους φίλους τους, καλύτερα…
Μένουμε Speedy
#menoumespeedy



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ. – ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ